predejane
Као што су се зрна пшенице са разних њива сакупила на једно место, те смо ми од брашна које је од њих добијено припремили евхаријстијски хлеб, Хлеб Живота, тако се и народ Божји са свих стана наше парохије сабрао у предејанској светињи, како би узео учешће у молитвеном прослављању и евхаристијској радости поводом храмовне славе светог благовесника архангела Гаврила.

Свештенство се ове године сакупило у мањем броју, будући да је празник пао у дан Васкрсења, те су сви св. Литургију служили при својим храмовима. Пароху предејанском ове године саслуживао је властотиначки парох, пречасни протонамесник Горан Димитријевић. Он је и нахранио народ сабран у храму са Трпезе Речи, а у својој беседи је говорио на тему празничног јеванђеља али и о самом празнику, док је свештеник Сава позвао народ да са страхом и љубављу приступе Трпези са које се једе храна непролазна, Оваплоћена Реч Божја- Христос. За певницом су појали г. Милутин Стојковић, члан црквеног одбора, г. Душан Момчиловић и студент друге године Православног Богословског Факултета у Београду Јован Момчиловић.

По завршетку св. Литургије и опхода око светог храма извршено је освећење воде и резање славског колача. Сабраном народу обратио се и отац Сава честитавши им празник и пожелевши им добро здравље, радост, мир и свако добро од Господа.

На крају су се сви сабрали у парохијском дому где су наставили празнично славље трпезом љубави.