grupno svajcarci
Благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, у четвртак 24. октобра 2019. године у великој сали Светосавског дома, при Саборном храму у Нишу, одржан заједнички концерт, ансамбла „Министрингс“, Конзерваторијума из Лозане у Швајцарској и Дечјег-омладинског црквеног хора „Бранко“, а све у оквиру сарадње и пројекта „Музички сусрет Швајцарске и Србије“.
„Мали уметници“ Швајцарске били су гости Епархије нишке и НЦПД „Бранко“.

"Ово вече је доказ, да нам је Господ подарио музику као дар, а када се споје младост и таленат, музика брише све границе", изјавио је протејереј-ставрофор Ненад Микић, захваливши се гостима из Лозане на сјајном извођењу, уз наду да ће се овако успешна сарадња, између два уметничка друштва и даље наставити.
Први део музичке вечери, обележио је наступ малог хора "Бранко", под сигурном диригенстском палицом Јоване Микић. Њихово, сада већ искусно извођење духовних и световних композиција, изазвало је овације присутне публике у Светосавском дому,
Пре наступа фолклорног ансамбла, са играма из Пирота у кореографији Владице Јаношевића, изненађење вечери је прдстављање Камерног оркестра, као новине у НЦПД "Бранко", који је разгалио посетиоце, тактовима словенских валцера.
И на крају гости, који су својим сигурним сценском наступом уз музику, покрет, глуму и талентованим извођењем, познате "потпури", ирске, оријенталне, јеврејске и ромске музке, одушевили нишку публику, која је "громогласним" аплаузом поздравила младе уметнике и испратила њихов наступ.
Сама завршница вечерашњег концерта, је обележена заједничким извођењем, познатих изворних песама, "Јовано, Јованке" и "Македонско девјоче"..

Представник за штампу НЦПД „Бранко“ (PR)
Здравко Стојнић
{oziogallery 2062}