У Храму Светих Апостола Петра и Павла у Житорађи прослава Храмовне славе почела је Светом Литургијом од 0800 сати којом је началствовао високопречасни протојереј Небојша Оровић из Ниша уз саслужење више свештеника, ђакона Марка и молитвеним учешћем бројног народа.

ZitoradjaPetrovdanЗа певницом су појали вероучитељи житорађски Горан Антанасковић, Радован Цветановић и Милан Благојевић са нашим дечијим црквеним хором. Беседу је произнео протојереј Трајко Стојковић. По завршетку Свете Литургије учињена је Литија око Светог Храма након које је уследило резање славских колача. За колач и трпезу љубави ове године побринуо се Милован Тасић из Житорађе.
Како су Свети Апостоли Петар и Павле слава Општине Житорађа, молитвено учешће узели су и општински службеници на челу са председником општине Житорађа Господином Слађаном Младеновићем. Колачар општинске славе био је пољопривредни инжењер Слађан Ракић
По уобичајеној пракси старешина Храма, високопречасни протојереј Ђукан Оровић поздравио је и благосиљао све присутне, а председник Житорађе доделио Грамате захвалности и прикладне награде најзаслужнијим грађанима у току протекле године, као и ђацима генерације основне и средње школе. Након доделе у порти храма деца из Јасенице одиграла су сплет игара из наших крајева. Радост празника и братско дружење настављено је заједничком трпезом љубави.