DSC 0276bojnik

На дан када Српска Православна Црква прославља Преподобне мученике Галактиона и Епистима, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог оца Николаја у Бојнику, у јабланичком округу.

Преосвећеном владики су саслуживали протојереј Далибор Стефановић, архијерејски намесник јабланички, протојереј Дејан Станковић, архијерејски намесник други лесковачки, јереј Живојин Стојилковић, парох први лебански, јереј Филип Стевановић, парох трећи лебански, јереј Данило Николић, парох бојнички и ђакон Ђорђе Филиповић.

На Светој Литургији је, уз многобројни верни народ, одговарао црквени хор "Бранко" из Лесковца, а у сабрању су учествовали и представници локалне самоуправе – председник општине Бојник господин Небојша Ненадовић и председник скупштине господин Дејан Стојановић.

У својој надахнутој беседи, Преосвећени Владика је причом о добром Самарјанину подсетио да је сваки човек на овом свету наш ближњи, не само породица, пријатељи и познаници. Сваки човек је створен по лику и подобију Божијем и тако треба свакоме да прилазимо, угледајући се на савршеног милостивог Самарјанин а то је Господ наш Исус Христос.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



Након Свете Литургије приређен је културно-уметнички програм у коме су учествовали чланови КУД "Белац" из Придворице, а овај значајни догађај за општину Бојник забележила је и локална телевизија.

Домаћини су приредили трпезу љубави после које је Његово Преосвештенство у пратњи намесника и свештеника обишао храм Светог арханђела Гаврила у Придворици.

Храм Светог оца Николаја у Бојнику је у завршној фази изградње, а темељ је освештан 2005. године руком тадашњег Епископа нишког, а данашњег Патријарха српског Г. Г. Иринеја.

Извор Текста: Радио Глас
{oziogallery 1826}