На фествалу „Мајске музичке свечаности“ у Бијељини 14.05.2016.г. у категорији дечијих хорова дечији црквени хор „Бисери“ Храма Светих Апостола Петра и Павла у Житорађи освојио је сребрну медаљу.
BjelinjaСа благословом старешине Храма високопречасног Оца Ђукана Д. Оровића, уз подршку Општине Житорађа, дечији хор „Бисери“ вођен диригентом и вероучитељем Господином Гораном Антанасковићем у пратњи духовника хора пречасног протонамесника Александра Р. Стојиљковића кренуо је у суботу у 03 сати ујутру пут Бијељине. У Београду нам се придружио водич и наш драги пријатељ, који нам стално помаже, вероучитељ Господин Милан Мирковић. У Бијељини у Републици Српској стигли смо око 10 сати.
Љубазни домаћини дочекали су нас у Основној школи „Свети Сава“, након чега смо се припремили за наступ. Међу осталима учешће су узели: Дечији хор Првог београдског певачког друштва Београд, Дечји црквени хор „Хаџи Рувим“ Ваљево, Хор музичке школе „Славенски“ Нови Сад, Хор ОМШ „Живорад Грбић“ Ваљево и други. Наши „Бисери“ су певали тропар Светог Владике Николаја Жичког, који је молитвени заштитник ове деце, Канон Евхаристије и духовну песму „Везак је везла“. Аплауз публике није изостао.
Пут смо наставили до Манастира Светог Николаја Жичког у Соко Граду поред Љубовије, где нас је дочекао добри доћин, љубљени у Христу Отац Зоран Ристивојевић. Свету Литургију у недељу на дан Жена Мироносица, служио је Отац Александар Стојиљковић уз појање брата Милоша, вероучитеља Горана и Милана и наравно „Бисера“ који су посебно били надахнути да певају у светињи посвећеној свом небеском покровитељу. Овај духовни угођај настављен је трпезом љубави уз пој птица које су се чуле са свих страна у невероватном природном окружењу. Тада смо сазнали да смо освојили сребрну медаљу. Чуо се врисак деце и настала је општа радост.
Испраћени са пуно љубави кренули смо до престонице где смо посетили Храм Светог Саве на Врачару. У Житорађи смо стигли у вечерњим сатима дочекани од родитеља, који су са нама поделили радост.
„Бисери“ чистог срца на најлепши начин презентовали су наше мало место и топлуну наше црквене заједнице.