sveta-liturgija

У Храму Светих Апостола Петра и Павла у Житорађи прослава Храмовне славе почела је Светом Литургијом од 07:30 којом је началствовао високопречасни протојереј Милан Роглић из Прокупља уз саслужење више свештеника и молитвеним учешћем бројног народа.
За певницом су појали вероучитељи житорађски Горан Антанасковић и Милан Благојевић и кочански Дејан Митровић са нашим дечијим црквеним хором. Беседио је протојереј Дејан Бараћ и позвао верни народ на преобраћање по узору на Апостола Павла. По завршетку Свете Литургије учињена је Литија око Светог Храма након које је уследило резање славских колача.

Како су Свети Апостоли Петар и Павле слава Општине Житорађа, молитвено учешће узели су и општински службеници на челу са председником СО Житорађа Господином Мр Марком Миленковићем, припадницима полиције и Војске Србије.
По уобичајеној пракси председник СО Житорађа доделио је Грамате захвалности и прикладне награде најзаслужнијим грађанима у току протекле године, као и ђацима генерације основне и средње школе.
За све присутне припремљено је послужење испред Светог Храма. За то време благоугодно, на радост свих појао је наш дечији хор, након чега је уследила трпеза љубави у парохијском дому.


У 19 сати у порти Цркве испред Светог Храма приређен је културноуметнички програм у коме су наизменично узимали учешће дечији црквени хор и фолклорна група из Житорађе у присуству народа.