niskabanjaХрам Светог пророка Илије у Нишкој Бањи и ове године био је место окупљања великог броја верника који су заједно са својим свештенством,у свечаној и празничној атмосфери,упутили молбе овом великом угоднику Божијем.
Свету Литургију служио је протојереј ставрофор Радован Петровић уз саслуживање:протојереја Новице Митровића, Добривоја Митровића, Драгољуба Ивановића, протонамесника Дејана Милошевића, протонамесника Мирослава Бошњака ,јереја Бобана Миловановића, јереја Игора Стојковића и ђакона Славка Обрадовића.
Надахнуту и веома поучну беседу одржао је протојереј ставрофор Радован Петровић на крају Богослужења. У црквеној порти је затим обављено резање славског колача, а након тога је окупљеном народу ученик осмог разреда Ђорђе Дамјановић рецитовао стихове владике Николаја Велимировића. Овогодишњи домаћин славе, Драган Пешић, припремио је Трпезу љубави у црквеној порти за све присутне вернике.
У току читавог дана и до касних вечерњих часова долазили су мештани, али и велики број верника из суседних места, а све њих је призвао Старозаветни пророк да му се молитвено обрате речима:
„О предивни и преславни пророче Божији Илија,превелики ревнитељу за Бога, који си кишу и сушу, плодност и неплодност земље од Бога измолио, чуј ову молбу коју ти побожно приносимо и твојим заступништвом пред Богом сачувај нас од суше, глади и смртних болести; дај нам чистоту ваздуха и плодност, и дух праве вере и побожности да се, избавивши се од вечних мука, удостојимо рајске среће, Богу певајући: Алилуја!“