IMG f31c3a4883ee8e52d0a18291befc938f V

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Арсенија, хор Храма Св. Николаја Мирликијског у Нишу учествовао је ове године на Трећем фестивалу хорова "Хорфест 2018", који је од 20. до 22. априла ове године одржан у Ваљеву. У конкуренцији од укупно 28 хорова из Србије, Хор храма Светог Николаја Мирликијског из Ниша освојио је Прву награду, проглашен победником у оквиру категорије духовне музике, као и апсолутним победником (лауреатом) фестивала.

Током боравка у Ваљеву, чланови хора посетили су Манастир Лелић, у коме је Хор певао на Светој Литургији, поклонивши се моштима Св. Николаја Жичког. Такође, Хор је примљен и у Манастиру Ћелије, где су чланови имали прилике поклонити се моштима Св. Јустина Ћелијског.

Хору је особито честитке на раду и успеху упутио Преосвећени Епископ ваљевски Господин Милутин, који је имао прилике слушати певање овог састава како у Манастиру Лелић, тако и на завршном победничком концерту, који је уприличен у сали Музичке школе у Ваљеву 22. Априла у вечерњим часовима.