DSC 0070

Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија у организацији управе Саборног храма, синоћ је у до последњег реда испуњеном Светосавском дому у Нишу, одржан концерт Мешовитог дечјег хора из Грузије. Вече је кулминирало извођењем песме "Тамо далеко" на српском језику.

На почетку, концерт је благословио Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније, који се у свом обраћању осврнуо на пријатељство два православна народа, дугу историју Грузијске и Српске православне цркве, као и на бројне светиње у обе земље, пожелевши добродошлицу драгим гостима, позивајући их да поново дођу у царски град и буду гости Епархије нишке.

У првом делу вечери наступио је октет девојчица из Православне гимназије "Светог Георгија", из града Зугдидија на крајњем северозападу Грузије. а потом Мешовити дечји хор Православне гимназије из града Горија у средишњој Грузији, где се у манастиру Гори Џвари, вековима чувана глава Светог Ђорђа, заштитника ове нама географски далеке земље и по коме је ова држава добила име.

За наше ухо, неуобичајени тонови композиција, употпуњени су темпераментним и далеко познатм грузијским фолклором и колоритним ношњама.

Највише емоција и овације публике, изазвало је извођење песме "Тамо далеко", на српском језику.

На самом крају вечери, наступио је оркестар Музичке школе у Нишу.

Представник за штампу НЦПД „Бранко“ (PR)
Здравко Стојнић
{oziogallery 2093}