Bogojavljenje

Уочи празника Богојављења свечано празнично бденије у Саборном храму у Нишу је служио Преосвећени Епископ нишки Господин Др Јован уз саслужење свештенства овога храма. На сам дан празника Епископ је служио Свету Архијерејску Литургију. На крају Литургије испред Саборног храма, у порти препуној верног народа Владика Јован је извршио велико освећење воде, а потом се свима обратио својом архипатирском беседом.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован

У организацији ГО Медијана, и овог Богојављења на отвореном базену на Чаиру одржаноје надметање у пливању за Часни Крст. Символично је учествовало деветнаест пливача. Најпре је организаоре, учеснике и све сабране поздравио Епископ нишки Господин Др Јован, а потом је на поздрав узвратио господин Проф. Др. Небојша Крстић, Председник ГО Медијана.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован

Владика је после поздравних говора обавио водоосвећење, а потом је уследило пливање за Часни Крст. Победник овогодишњег такмичења је Марко Божиновић, студент ДИФ-а, којем су и Епархија нишка и ГО Медијана уручили пригодне поклоне. Награђени су били и сви остали учесници.