DSC 00000003

У уторак, 11. октобра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је ОШ "Др Зоран Ђинђић" у Брзом Броду.

Овом приликом, Преосвећени Епископ је, уз саслужење нишког свештенства, извршио чин освећења овог училишта, благословивши све ученике и наставнике, пожелевши им да у даљем раду постижу све боље резултате. Преосвећени Владика је истакао да Црква никако није против науке или знања, већ да је, напротив, Црква кроз историју оснивала школе, факултете и универзитете широм света, не сматрајући знање за зло, већ за Божији дар, у коме, као и у свему, треба непрекидно да узрастамо и да се усавршавамо.

По освећењу, уследила је приредба са више музичких изведби, које су представили ученици ове школе. Такође, поред умећа приказаног током културно-уметничког програма, основци су показали и да су мали људи великог срца. Наиме, захваливши се Његовом Преосвештенству на данашњој почасти, ученици су приложили донацију упућену потребитима у Медвеђи, коју су самоиницијативно сакупили, дајући тако светао пример и подстицај свима да узму учешћа у хуманитарној делатности Православне Епархије нишке, како би свима који су у потреби могло да се помогне.


{oziogallery 2810}