Молитвено сећање на три велика светила Цркве Христове, светитеље Јована Златоуста, Василија Великог и Григорија Богослова у Нишу је започело свечаним празничним бденијем које је уз саслужење свештенства у Саборном храму служио Преосвећени Епископ нишки Господин Др Јован. У току бденија Саборни храм су посетили учесници међународне конференције која се одржава у Нишу под покровитељством и у организацији Фонда јединства православних хришћана са седиштем у Москви.

SvTriJerarhaНа сам дан празника Епископ Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму чији су патрони Света три јерарха, а који се налази у приградском нишком насељу Брзи Брод. Епископу је саслуживало свештенство и свештеномонаштво из Ниша и околине. У току Литургије у свештенички чин рукоположен је ђакон Душко Видачић, пиротски вероучитељ. На крају службе Владика Јован је пререзао је славски колач и покропио народ светом водом, а потом је све поучио својом Архипастирском беседом. После овога Епикоп је узео учешћа у раду Међународне конференције.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован

У поподневним часовима Владика Јован је у храму Часног Крста на нишком Новом гробљу уз саслуживање многобројног свештенства служио опело трагично настрадалом Вуку Стоиљковићу и том приликом у беседи упутио речи вере и утехе његовој породици као и огромном броју сабраног народа.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован