f.00 00 23 10.Still001 800x445

        Обавештавамо сав верни народ Епархије нишке, као и све познанике, да се протојереј-ставрофор Александар Ђорђевић, парох димитровградски у пензији, упокојио у Господу дана 23. септембра 2021. године.

        Рођен је 1936. године, у селу Осмаково. Богословију је завршио у Призрену, а у Димитровграду службује од 1968. године. Више од пола века провео је као парохијски свештеник у Димитровграду и околним селима, представљајући пример млађим свештеницима, који су након њега службовали у овом крају. Остаће упамћен и као иницијатор обнове многих храмова у оквиру димитровградске парохије. Житељи Димитровграда су 1997. године испунили духовну обавезу ка својим прецима и њиховој задужбини, када је уз помоћ и подршку верника, као и друштвених и приватних предузећа, реновирана спољашњост храма Рођења Пресвете Бородице, за шта се прота Александар, као надлежни парох, највише залагао.

       Тело упокојеног биће изложено у димитровградском храму Рођења Пресвете Богородице, а свештеничко опело служиће се у петак, 24. септембра, у 11 часова, након чега ће прота Александар бити погребен на градском гробљу у Димитровграду.