DSC 0080

У недељу Праотаца, на дан када се у нашој цркви обележава празник мајки - Материце, Његово Преосвештенство Епископ Нишки Г. Г. Арсеније служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог Великомученика Пантелејмона у Нишу.

Преосвећеном владики су саслуживали: архимандрит Рафаило (Голушин), протојереји Зоран Филиповић, Душко Капларевић, Слободан Милетић и Златко Василић, јереј Славиша Смиљић и ђакони Вукоје Ђурић, Ђорђе Филиповић, Далибор Мидић и Никола Ераковић.

На малом входу Епископ је рукопроизвео ђакона Далибора Мидића у протођаконски чин.

По прочитаном Јеванђељу, беседио је протојереј Златко Василић, архијерејски намесник Трећи нишки.

Протојереј Златко Василић, архијерејски намесник Трећи нишки



У току Литургије у чин презвитера рукоположен је ђакон Вукоје Ђурић из Косаничке Раче, а у чин ђакона Душан Јанковић из Бојника.

Свету Евхаристију употпунило је појање црквеног хора и испуњен храм верујућег народа.

По завршетку присутнима се обратио и Преосвећени владика, који је честитао празник Материце свим мајкама и сестрама, као и свим присутним верницима.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



На крају Свете Службе братство храма Светог Пантелејмона окупљеној дечици делило је слаткише, а такође су и чланице Кола српских сестара из Ниша, по дугогодишњој традицији, поделиле пакетиће са слаткишима свој присутној деци, честитајући им празник њихових мајки и бака - Материце.
 
{oziogallery 2106}