IMG 569a338bab82adbccccc28851124fde3 V
       Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније, служио је Свету архијерејску Литургију у порти храма Светог Архистратига Гаврила у Предејану, на дан када молитвено славимо Сабор Светог Архангела Гаврила у недељу, 26. јула 2020. године.
       Преосвећеном Владики су саслуживали игуман манастира Суково Серафим (Мишић), протојереј-ставрофор Зоран Стојановић парох власотиначки у пензији и архијерејски намесник власотиначки, јереј Владица Јовић парох први при храму Светог Симеона Мироточивог у Лесковцу, јереј Слободан Бошковић парох грделички, јереј Саша Станимировић парох ораовички, домаћин јереј Страхиња Митић, парох предејански и старешина храма, протођакон Стеван Кричка и ђакон Предраг Пиперски.
Владика Арсеније произнео је надахнуту беседу о Светом Архангелу Гаврилу, али и о тешким временима у којима се налазимо и како да се као православни хришћани односимо према искушењима.
       „Ми се налазимо у тешким временима искушења, у време ове пандемије која је обухватила читав свет. Све што се догађа, драга браћо и сестре, догађа се по допуштењу Божијем. Не кажемо да је то Божија воља да он уништи овај свет, овом болешћу, ратовима или било чиме другим. Господ не жели да уништи овај свет. Не би га стварао да би га уништавао. Бог није осветник већ Отац пун љубави." рекао је Владика нишки и нагласио "Ово време је време искушења, али је и време испита нашег - да ми сами себе испитамо какви смо људи."   

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније



       На крају Евхаристијског Сабрања јереј Страхиња Митић, старешина предејанског храма, у име Црквене општине Предејане и храма Светог Архистратига Гаврила у Предејану уручио је захвалнице заслужним грађанима Предејана "за помоћ у раду Црквене општине".
Захвалнице су добили госпође Ивана Миленковић и Марија Ценић, господа Иван Ценић, Стојан Анђелковић, Радомир Анђелковић, Трајко Коцић, Драгослав Јовановић, Душан Недељковић, Драган Коцић, Милан Игњатовић, Драган Игњатовић, Миодраг Стојановић, Драган Милошевић, Марко Тривунић, Славиша Цветковић, Владимир Вучковић, Саша Анђелковић, Дејан Тасић, Иван Марковић, Небојша Јовић и Никола Јовић.

ИЗВОР: Радио ГЛАС


{oziogallery 2273}