14oktobarproslavaДан Школе за основно и средње образовање ’’14. октобар’’ прославили смо свечаном академијом у Позоришту лутака. Захваљујући благонаклоности директора школе, господина Зорана Николића, по први пут на овај дан пререзан је славски колач у славу и част Мајке Божије на дан празника Покрова Пресвете Богородице. Наш парохијски свештеник, отац Дејан Јовановић, и уважени пријатељ директора школе, отац Светислав Петровић, увеличали су наше славље својим присуством. Отац Светислав је пререзао славски колач, а потом у беседи речима узвеличао Мајку Божију – Радост свих поколења земаљских и Славу небеску. Проповедајући, он је на предиван начин сјединио овај црквени празник и Дан наше школе.

На тај начин смо заблагодарили Мајци Божијој која покрива и штити Својим омофором наше ученике, ученике са сметњама у развоју, и наше наставнике.
У наставку су ученици наше школе заједно са гостима, ученицима ОШ “Краљ Петар I” и ОШ “Цар Константин”, приредили пригодан музички и глумачки програм који је задивио све присутне у сали позоришта.

Отишли смо обогаћени новим искуством и у нади да ћемо се и следеће године на овај дан поново окупити и заблагодарити Мајци Божијој као заштитници и покровитељици ученика, наставника и директора школе ’’14. октобар’’. До тада кличемо :

’’Радуј се, Радости наша, заклони нас од свакога зла чесним Својим омофором ’’