sajt 8 
У среду, 17. марта 2021. године, у ОШ ,,Иван Горан Ковачић" у Нишкој Бањи, одржан је угледни час на тему хришћанске врлине. Час је водио ђак-вероучитељ Андреј Симић, ученик IV1, уз асистенцију вероучитељице. Своје излагање Андреј је започео дефинисањем самог наслова наставне јединице, те је кроз дискусију са својим другарима - ученицима IV1 и IV2, долазио до закључка које врлине треба да красе сваког хришћанина. Ученици су посебно истакли љубав, веру, наду, послушност и правичност, док их је ђак-вероучитељ подсетио и на Христове речи: ,,Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство небеско", што подразумева неговање врлина безазлености, искрености и поштења.

Током главног дела часа, Андреј је такође испричао причу о три човека, која су носила своја дела у два џака, а затим упитао која је поука те приче. У завршном делу часа, ученици су били подељени у три групе. Свака група имала је различити задатак - прва група решавала је асоцијацију, друга препознавала врлине и мане и разврставала их у две кутије, док је трећа играла игру меморије.

Часу су присуствовали директор, психолог, секретар, учитељица IV1 и чланови рачуноводства школе. Угледни час завршен је поделом поклон картица присутнима.

{oziogallery 2422}