У манастиру Светог Николе, у селу Чифлик, у општини Бела Паланка, далеко од градске вреве, без воде и струје, у скромном конаку живи јеромонах Георгије. Он, уз стално присуство два манастирска мачка, често дочекује мештанина Станислава Петровића Толета. Иако је манастир посвећен Светом Николи, два века уназад, након доласка бугарског епископа Димитрија, он прославља и Светог Јована Рилског. Годинама уназад на тај дан, осим поменутог мештана, нико не долази на славу.

Дружина Светог краља Милутина из Ниша, одлучила је да својим присуством увелича овај дан, као и да оцу Георгију донесе скроман прилог у намирницама, храни и основним хигијенским средствима. Већи део прилога за помоћ, сакупљен је уз благослов оца Александара Миленковића у цркви Свете великомученице Недеље у Паси Пољани.

svJovanRilskiНакон Свете Литургије, освећен је славски колач, а овогодишњи колачар Станислав предао је колач Дејану Костићу из Нишке Бање, припаднику Дружине. Тога дана су биле и тзв. Митровске задушнице, па је одржан и помен за упокојене, а затим и заједничка трпеза љубави за коју се срдачно и несебично постарао отац Георгије. Он није крио радост и одушевљење, што је после више месеци самовања, Свету Литургију служио уз присуство братије из Дружине Светог краља Милутина.

Особито леп утисак, уз сву духовну благодат, на све присутне оставила је прелепа природа којом је манастир обавијен, као и простодушност, једноставност и монашки подвижнички дух оца Георгија који је изразио жељу за новим виђењем.