Седиште парохије:

Адреса: - 18216 Велико Боњинце

Тел.-факс: - 

Е-пошта: - 
Сајт: - www.zavidince.rs 


Парох

Stojan Stokic

Парох: Парохија је тренутно упражњена, опслужује је јереј Стојан Стокић, свештеник у пензији.

моб.: - 

Е-пошта: - 

Биографија:
Јереј Стојан Стокић, рођен је 12. септембра 1956. године у Пелагићеву у Републици Српској, од оца Славка и мајке Вукосаве. Основну школу завршио је у родном месту, након које уписује Богословију светог Арсенија Сремца у Сремским Карловцима. 1980. године ступа у брак са Јеленом Јовић са којом има двоје деце. 21. септембра 1980. године, администратор банатске епархије др Сава Вуковић рукополаже га у ђаконски, а 16. новембра 1980. године у свештенички чин. Постављен је за пароха у Великој Греди на којој је остао до 2013. године, када прелази у нишку епископију. Тренутно опслужује упражњену парохију у Завидинцима, где обнавља парохијски дом.

Парохија

Парохију сачињавају села:

Модра Стена, Свође, Завидинце, Борин До, Алексине, Пржоине и Јаковљево

Распоред богослужења:

Света Литургија недељом и празником од 8 сати при храму ...

Храмови при овој парохији:

velikobonjinska

Храм светог Николаја у Великом Боњинцу
На основу записа на каменој плочи која се налази са јужне стране Цркве, ова Црква је подигнута 1866. године а 1890. је освећена. Црква је имала  дограђен трем са западне стране. Данас је тај трем порушен и у току је изградња новог трема. У току другог светског рата Бугари су спалили сву архиву.



zavidince

Храм Обновљења храма светог Великомученика Георгија у Завидинцима

Hрам Обновљења Светог Великомученика Георгија, познат je у народу и као манастир Светог Илије. Према неким подацима овај је манастир подигнут 1376. године. Данашњи је храм новијег  датума и највероватније је подигнут на темељима старог. Храм је 2012. године потпуно обновљен и живописан. При овом храму је у току изградња манастирског  конака.