Храм Светог Луке у Нишу. Подаци о паросима

Pop Sveta PetrovicПарох први при Храму Светог Луке: протојереј Светислав Петровић
Тел.: 063423703
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Светислав Петровић рођен је 30. јануара 1972. године у Београду од оца Радована и мајке Јонке. Основну школу завршио је у Нишу. По завшеној основној школи уписује Гимназију „Стеван Сремац“ у Нишу, а након тога Православни богословски факултет у Београду. 31. јануара 1999. године ступа у брак са Јеленом Гашевић са којом има троје деце. У ђаконски чин рукоположен је 4. априла 2000. године у храму светог Николаја у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја и постављен за службеника Епархијског управног одбора и ђакона при храму светог Николаја у Нишу. 9. новембра 2001. године рукоположен је у презвитерски чин у храму светог Николаја и постављен на парохију у Доњој Врежини. Одлуком епископа нишког Јована, најпре бива премештен на парохију при Саборном храму, а затим на прву парохију при храму светог Луке. 10. октобра 2010. године, одликован је протојерејским чином.


Друга парохија при Храму Светог Луке у Нишу тренутно је упражњена. Опслужује је братство храма.


Pop Darko Kitanovic11Парох трећи при Храму Светог Луке: јереј Дарко Китановић
Тел.: 0668005007
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Дарко Китановић рођен је 7. маја 1985. године у Нишу од оца Небојше и мајке Љиљане. Основну школу завршио је у Нишу. По завшеној основној школи уписује Богословију светог Саве у Београду. По завршеној Богословији уписао је Православни богословски факултет у Београду. 24. априла 2010. године ступа у брак са Мартом Цинцаревић са којом има двоје деце. У ђаконски чин рукоположен је 16. августа 2011. године у Саборном храму, руком Његове Светости патријарха српског господина Иринеја и постављен за парохијског ђакона при храму светог Николаја у Нишу
19. марта 2011. године рукоположен је у презвитерски чин у Саборном храму у Нишу и постављен за пароха у Горњем Матејевцу. 10. јануара 2014. године, благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког Јована бива премештен на трећу парохију при храму светог апостола Луке у Нишу.


Pop Novica Mitrovic11Парох четврти при Храму Светог Луке: протојереј ставрофор Новица Митровић
Тел.: 0641787750
Е-пошта: -

Протојереј Новица Митровић рођен је 7. септембра 1954. године у Доњем Пуношевцу код Врања од оца Предрага и мајке Марике. Основну школу завршио је у селу Свети Илија код Врања. По завшеној основној школи уписује Богословију светих Кирила и Методија у Призрену. 9. октобра 1977. године ступа у брак са Светланом Тасић са којом има троје деце. У ђаконски чин рукоположен је 31. октобра 1977. године у манастиру светог Прохора Пчињског, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. 1. јануара 1977. године рукоположен је у презвитерски чин у истом манастиру и постављен на парохију трговишко- козједолску. 1. новембра 1979. године, благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја бива примљен у нишку епархију и постављен за пароха у Сврљигу. 26. марта 1997. године премештен је на парохију при храму светог Пантелејмона у Нишу. Одлуком епископа нишког Јована, ова парохија је присаједињена храму светог Луке у Нишу.
Djakon Goran Vuckovic Nis11Парохијски ђакон Горан Вучковић
Тел.: 0648007204
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Ђакон Горан Вучковић рођен је 17. априла 1974. године у Нишу, од оца Мирка и мајке Гордане. Основну школу и Гимназију завршио је у Нишу, након чега уписује и завршава Православни богословски факултет у Београду. 11. фебруара 1996. године ступа у брак са Сузаном Пешић са којом има троје деце. У чин ђакона рукоположен је 17. децембра 2011. године у храму светог апостола Луке у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Јована и постављен за ђакона при храму светих Константина и Јелене у Нишу. 1. априла 2013. године, по благослову владике Јована бива премештен и постављен за парохијског ђакона при храму светог Луке у Нишу.


протођакон Драган Стаменковић
тел. 0606231515
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala