Власотиначке парохије. Подаци о паросима

jerej Marko Nikolic

Парох први власотиначки
: јереј Марко Николић
Тел.: 0616128275
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 
Рођен је у навечерје Св. апостола Андреја Првозваног - 12. децембра 1995. године у Лесковцу, од оца Драгана Николића и мајке Јасмине (рођ. Стојичевић).
Основну школу „Јосиф Костић“ у Лесковцу завршио јуна 2010. године. Благословом Његове Светости Патријарха српског и администратора Епархије нишке Г.Г. Иринеја уписао богословију Св. Кирила и Методија у Нишу коју је завршио 2015. године са одличним успехом. По завршетку богословије, благословом Епископа нишког Г. др Јована уписао Православни богословски факултет Универзитета у Београду на коме је дипломирао 4. септембра 2019. године. Своје богословско образовање тренутно усавршава на мастер студијама овог факултета, литургичко-правни модул.
Благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија 4. августа 2019. године ступа у брак са Јованом Николић (рођ. Недељковић), мастер музичким извођачем – виолистом из Лесковца.
У свештенођаконски чин рукоположен 10. новембра 2019. на празник Св. Арсенија Сремца, у храму Светих Архангела у Нишу, приликом Великог освећења Малог Саборног храма. За презвитера бива рукоположен 8. децембра 2019. године у цркви Рођења Пресвете Богородице у Лесковцу (Оџаклија). Од 1. јануара 2020. године постављен да опслужује као привремени парох прву парохију при храму Св. Тројице у Власотинцу.

Goran DimitrijevicПарох други власотиначки: протонамесник Горан Димитријевић
Тел.: 062460331
Е-пошта: -

Протонамесник Горан Димитријевић Рођен је 2. априла 1969. године у селу Доња Локошница од оца Николе и мајке Олге земљорадника и домаћице из Доње Локошнице. Прва четири разреда основне школе „Вељко Влаховић“ завршио је у месту рођења, а од петог до осмог разреда исту школу у суседном месту Разгојни. После завршене основне школе уписује Богословију светих Кирила и Методија 1984. године у Призрену. Богословију завршава 1989. године са врлодобрим успехом.
Од 1989. до 1990. године налази се на одслужењу војног рока. 1991. године ступа у брак, након чега га епископ нишки господин Иринеј рукоположе у чин свештеника и поставља на другу власотиначку парохију 13. новембра 1991. године. Отац две ћерке. Од 2004. године предаје веронауку у својој парохији где је учешће ученика 100 процентно. 2013. године добија чин протонамесника од стране нишког Епископа господина Јована.


Милош ЖивићПарох трећи власотиначки: јереј Милош Живић
Тел.: 0644516814
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Јереј Милош Живић рођен је 4. новембра 1987. године у Прокупљу од оца Момира и мајке Слађане. Основну школу завршио је у Грачаници, након чега уписује Богословију светих Кирила и Методија у Нишу. По завршеној Богословији уписује Православни богословски факултет у Београду. 28. септембра 2013. године ступа у брак са Јасмином Живић са којом има сина Павла. Маја 2014. године добија канонски пријем из митрополије црногорско- приморске у нишку епископију. У ђаконски чин рукоположен је 20. јула 2014. године у храму светог великомученика Георгија у Луковској бањи, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Јована. У презвитерски чин рукоположен је 27. јула 2014. године у манастиру светог великомученика Димитрија у Дивљани и постављен за пароха у Сијаринској Бањи. Раније служио у парохији сијаринскобањској.

pesicПарох четврти власотиначки: јереј Никола Пешић
Тел.: 0605550207
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 

Јереј Никола Пешић, рођен је 23. децембра 1981. године у Лесковцу од оца Александра и Милованке Пешић дипломирног економисте и професора књижевности из Власотинца. Похађао је Основну школу „Синиша Јанић“ у Власотинцу као и нижу музичку школу „Станислав Бинички.“ Са благословом тадашњег Епископа нишког господина Иринеја уписује петогодишњу богословију Светог Саве у Београду коју завршава са врло добрим успехом. За то време активно пева у два црквена хора. 2001. године, уписа је Институт богословског факултета, а две године касније почиње да радим као вероучитељ у основној школи у Власотинцу и Гложану. Наредне 2004. године постављен је на место вероучитеља у средњим школама у Власотинцу све до одласка у војску 2008. године. У то време ступа у брак са Миленом Ранђеловић из Власотинца студентом више политехничке школе у Београду. По одслужењу војног рока Епископ нишки господин Иринеј га 12. септембра у Саборном храму у Нишу рукополажио у чин ђакона и упутио у Лесковац где у служби парохијског ђакона проводи три године и два месеца упоредо радећи као вероучитељ у средњим школама. У том периоду учествује у програму „Радио Лесковац“ и снима преко седамдесет емисија о православној вери у трајању од сат времена. Уводи у програм свакодневно читање пролога. На празник светог краља Милутина 12. новембра у Лесковцу новоизабрани Епископ нишки господин др Јован рукополаже га у чин свештеника и поставља на четврту лесковачку парохију. Пред Васкрс 2013. године добија премештај у Власотинце, где и данас служи у парохији која има шест храмова. Има двоје деце, Дуњу која има шест година и Јанка који је стар три и по године.

Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala