DSC03538
У петак 06.марта, друге седмице Часнога поста, у храму Рођења Пресвете Богородице у Лесковцу служена је света Литургија Пређеосвећених дарова.Светом Литургијом началствовао је настојатељ манастира Суково протосинђел Серафим (Мишић) уз саслужења архијерејског намесништва димитровградског протосинђела Мардарија (Ковачевића), архијерејског намесништва јабланичког јереја Далибора Стефановића, архијерејског намесника првог лесковачког протонамесника Марка Адамовића, ревизора богослужбеног живота протојереја-ставрофора Радосава Ђорђевића као и протођакона Стевана Кричке и ђакона лесковачке Саборне цркве Милана Додеровића. Светој Литургији присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Јован.
Након свете Литургије богонадахнутом беседом Владика се обратио сабраним свештеницима и народу.
Благословом Његовог Преосвештенства, светој Тајни исповести приступили су потом сви свештеници архијерејског намесништва првог и другог лесковачког, власотиначког и јабланичког.Свештенике су исповедали протосинђел Серафим (Мишић), протосинђел Мардариј (Ковачевић), протојереј-ставрофор Радосав Ђорђевића и јереј Божидар Пешић.
Након свете Тајне исповести почео је братски састанак у сали Црквене Општине Лесковац. Братски састанак је отворио Г.Епископ уводним словом и поздравом а потом је уследило предавање јереја Игора Аризановића на тему ''ОДНОС ТЕОРИЈЕ И ПРАКСЕ У ПАРОХИЈСКОМ ДЕЛОВАЊУ СВЕШТЕНИКА''
Осврћући се на предавање и актуелна дешавања и проблеме на терену намесништава, Г.Епископ поучио је сабране свештенике а потом су Архијерејски намесници редом изнели своје извештаје о дешавањима у претходној години и плановима за текућу годину.
Љубављу Црквене Општине лесковачке сабрање је настављено трпезом љубави.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г.ЈОВАН