У Дому културе у Алексинцу 24. фебруара 2023. године представљена је књига "У вртићу - Православље, здравље из природе и лековито биље."

Ради се о зборнику радова медицинских сестара-васпитача и васпитача ПУ “Лане“, који је приредила педагог Мирјана Видојковић.
Зборник је урађен са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког господина Арсенија, док је штампање омогућила Општина Алексинац, на челу са председником Далибором Радичевићем, а издао Центар за културу и уметност Алексинац, за издавача Далиборку Стевановић.
 
Програм је започео најавом водитеља Данијеле Врачар (професором српског језика у ОШ „Смех и суза“) речима Светог Аве Јустина Поповића: "Дете? – Гле, парче неба на земљи, гле, парче небеске истине,парче небеске правде, парче небеске бестрасности."
 
Уследило је дивно појање Омладинског хора Центра за културу и уметност Алексинац, којим управља професор музике Миља Миловановић.
 
У препуној сали присутнима се најпре обратио свештеник Горан Поповић, затим председник Општине Далибор Радичевић и директор ПУ “Лане“ Виолета Поповић.
 
Приказан је филм о књизи.
 
У току промоције књиге организована је хуманитарна продаја књига, а прикупљени новац је намењен лечењу девојчице из вртића Николине Станковић.