У Струмици, граду на југоистоку Републике Северне Македоније, у старини познатом и као Тивериопољ, свечано су прослављени небески покровитељи овог места, Светих Петнаест Тивериопољских Мученика, древних страдалника из 4. века. 

У недељу, 10. децембра 2023. године, вечерњом службом у храму Светих Мученика Тиверипољских началствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, уз молитвено присуство Високопреосвећене и Преосвећене господе Архијереја: Митрополита тетовско-гостиварског Јосифа, Епископа делчевско-каменичког Марка, викарног Епископа стобијског Јакова, као и великог броја свештенства и верног народа.

У понедељак, на дан празновања Светих Мученика, свештеним евхаристијским сабрањем началствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, уз саслужење Високопреосвећеног Митрополита струмичког г. Наума, Високопреосвећеног Митрополита тетовско-гостиварског г. Јосифа, Преосвећеног Епископа делчевско-каменичког г. Марка и Преосвећеног Епископа стобијског г. Јакова, викара Митрополита струмичког. Такође, саслуживало је свештенство двеју сестринских Цркава, а међу присутнима били су и градоначелник Струмице Костадин Костадинов, градоначелник Кукуша (Килкиса) Димитрис Киријакидис, као и многи други представници разних институција Републике Северне Македоније. Храм и храмовна порта били су преиспуњени верним народом овог краја, који се у великом броју сабрао да литургијски прослави многопоштоване светитеље Божије.

Данашњи храм Светих Мученика Тивериопољских саграђен је 1973. године, док се у непосредној близини налазе и остаци древне базилике, у којој се претпоставља да су биле похрањене светитељске мошти.

На Светој Литургији, пригодном беседом верни народ је поучио Преосвећени Владика Арсеније, рекавши да је ово место освећено мученичком крвљу, који су храбро следовали Христовом позиву, одрекавши се себе и узевши крст свој, показавши тежину крстоносног јеванђељског пута, који је пут страдања, али и васкрсења, којим је свако страдање и смрт побеђена.

На крају Свете Литургије, освећени су славски дарови и пререзан славски колач, припремљен у част и спомен Светих Петнаест Мученика Тивериопољских.

Уследила је пригодна трпеза љубави, након чега је одржана свечана седница општине Струмица. На седници, посебан печат оставило је појање дечијег хора "Бранко", који је својом изведбом измамио овације многобројног аудиторијума.