У четвртак, 29. јуна 2023. године, 29. међународни научни скуп "Павлија" свечано је окончан вечерњим богослужењем код чувеног споменика, подигнутог на месту са кога је Апостол народа проповедао становницима Верије.

Овоме је претходила величанствена свенародна литија, која је, кренувши од митрополијског храма Првоврховних Апостола Петра и Павла, прошла главним веријским улицама, стигавши на крају до свог циља, древног места проповеди Светог Апостола Павла. 

Вечерњом службом је началствовао Његово Високо Преосвештенство Митрополит веријски, науски и кампанијски г. Пантелејмон, уз саслужење великог броја Архијереја, свештеномонаха, свештеника и ђакона, а у присуству великог броја верног народа. Као представник Српске Православне Цркве у овој свештеној прослави учествовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније.

На крају вечерње, Високопреосвећени Митрополит се искрено захвалио свима који су се одазвали позиву веријске Митрополије, и који су својим присуством и учешћем дали свој допринос у овим свечаним данима. У име присутне господе Архијереја, Високопреосвећеном Митрополиту Пантелејмону обратио се Преосвећени Владика Арсеније, изразивши благодарност на позиву и на указаном гостопримству.