СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ РОМАН ЂУНИШКИ

DSC 00211111
У среду, 29. августа 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Арсеније, началствовао је светим Евхаристијским Сабрањем у свештеној обитељи преподобног оца нашег Романа Ђунишког.
Преосвећеном Владики саслуживали су свештенослужитељи нишке и крушевачке Епархије уз мноштво боготражитељских душа који су својим присуством испунили манастирску порту.

У току Литургије, Епископ нишки је рукопроизвео настојатеља ове свете обитељи, јеромонаха Дамаскина (Грабежа), у чин архимандрита. Након заамовне молитве уследио је обход око храма и освећење славских дарова.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »


По изговореној беседи, Његово Преосвештенство је високопреподобног архимандрита Дамаскина увео у трон и предао му игумански жезал.

Свечаност данашњег празника настављена је трпезом љубави око које су се побринули, игуман ове свете обитељи са својом у Христу братијом, и свечари који су се прошле године прихватили дивне обавезе да о празнику светог Романа угосте све поклонике и трудбенике ове светиње. Напослетку је уследио и богат културно уметнички програм.

ozio_gallery_nano