У суботу, 25. фебруара 2023. године, у манастиру Светог Николе у Куршумлији свечано је дочекан Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, а од стране Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија и свештенства и монаштва Архијерејског намесништва косаничког, као и верног народа овог краја.

Најпре је Преосвећеном Епископу Петру одслужен свечани чин доксологије, по чему су Преосвећена господа Архијереји бираним речима поздравили један другога, честитајући наступајући празник и почетак Великог и Часног поста. Убрзо потом, викарни Епископ топлички началствовао је и празничним вечерњим богослужењем у овој немањићкој светињи, која је била седиште топличке Епископије. Овом вечерњом службом започето је тако и прослављање Светог Симеона Мироточивог, ктитора манастира Светог Николе, као и манастира Пресвете Богородице, који се такође налази у овом месту.

Преосвећеном Владици Петру саслуживали су јеромонах Симеон (Гавриловић), настојатељ ове светиње, јеромонах Јефрем (Шекарић), настојатељ манастира Светих Архангела у Конџељу, протојереј Душко Капларевић, Архијерејски намесник топлички, јереј Слободан Илић, парох трећи куршумлијски, и ђакон Никола Ераковић. За певницом је појао део хора ученика Богословије Светих Кирила и Методија, под вођством протођакона Ђорђа Филиповића.