Уочи празника Успенија Пресвете Мајке Божије, Његово Преосвештенство Епископ нишки Јован служио је празнично бденије у манастиру Успенија Пресвете Богородице у Сукову. Поводом манастирске славе стекло се мноштво верног народа, као и свештенства, а такође су бденију присуствовали и гости из Бугарске, који су својим појањем помогли да се навечерје празника што доличније прослави. Епископу је саслуживало свештенство епархије нишке. Епископ је на концу бденија у својој беседи укрепио својим речима све присутне, и још једном честитао манастирску славу братству на челу са игуманом Серафимом. Бденију је присуствовао и директор владине канцеларије за веру Г.дин Милета Радојевић са својом пратњом.


На празник преслaвног Успенија Божије Мајке, Епископ нишки Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у саборном храму у Пироту, који је иначе посвећен овом празнику. На самој Светој Служби Епископу је саслуживало свештенство пиротског намесништва. На Светој Литургији окупио се велики број верног народа, који је на челу са својим Архипастиром прославио своју храмовну и славу града Пирота. Након учешћа у евхаристијском слављу, народ Божији слушао је речи свог Епископа и укрепљивао се.

Његово Преосвештенство Епикоп нишки Г.Г. др Јован



Овом приликом, Владика Јован је, на позив градских челника свечано отворио градску галерију са поставком приказ икона из цркава тог краја.

Црквена општина Пирот је на крају припремила трпезу љубави. У наставку дана, Владика Јован је заједно са господином Милетом Радојевићем, директором канцеларије за вере у склопу Министарства Правде посетио манастир Сићево и поклонио се чудотворној икони Мајке Божије.