grupnokrstenjeНа иницијативу Управе манастира Успења Пресвете Богородице у Сукову обавељено је групно крштење за парохијане суковске парохије.
На дан Свете Великомученице Марине, у народу познатој као „Огњена Марија“, 30. јула 2013. лета Господњег крстио се укупно 41 парохијан. Најмлађи је имао 3 месеца, а најстарији 77 година. Догодило се, чак, да су се заједно крстили деда, отац и унук. Овај догађај, как осу многи рекли , ће се памтити као нешто најважније и најрадосније у животу. Групно крштење се можда по први пут у овим крајевима на овакав начин обавило. Још већи доживљај у народу је изазвало то што се сама Света Тајна Крштења и Миропомазања вршила на самој реци Јерми. Сваки учесник на крштењу је добио по једну белу кошуљу.
Крштење је извршио архијерејски намесник пиротски Игуман Стефан Мишић, уз учешће протосинђела Мардарија, јеромонаха Пајсија и јереја Марка Дабића.
Игуман Серафим је нагласио да крштењем започињемо православни хришћански живот, који нам омогућује потпуно укључење у црквени живот.