У петак, 9. фебруара 2024. године, на нишком Старом гробљу служени су парастоси двојици славних војсковођа - сердару Јолу Пилетићу, чувеном војсковођи пореклом из Пипера, и војводи Ђорђу Ристићу Скопљанчету, четничком команданту који се борио за ослобођење Старе Србије.

Чином је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије, уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија. Учешће је такође узело и нишко свештенство, као и Хор ученика нишке Богословије Светих Кирила и Методија.

Помену су, између осталих, присуствовали и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, у пратњи државних секретара Миомира Ђорђевића и Дејана Антића, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и њена заменица Душица Давидовић, начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић, и отправница послова при Амбасади Републике Црне Горе у Републици Србији Станица Поповић. Присутно је било и неколико десетина поклоника из Пипера, саплеменика сердара Јола, који су овде дошли предвођени својим парохом, јерејем Владимиром Милуновићем.

Након панихиде на Старом гробљу, уприличен је пријем у Градској кући, где је градоначелница Сотировски дочекала Високопреосвећеног Митрополита и Преосвећеног Владику.

Посета Митрополита Јоаникија Епархији нишкој завршена је обиласком нишке Богословије.