MG 0128 1575x1050

На празник Светога Великомученика Димитрија Солунског, у петак, 8. новембра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је Свету архијерејску Литургију у сомборској касарни Аеродром (Први центар за обуку Војске Републике Србије у гарнизону Сомбор), уз саслужење војних свештеника и свештенства Епархије бачке.
Учешће у Литургији узели су високи званичници и припадници Војске Републике Србије, госпођа Душанка Голубовић, градоначелница Града Сомбора, као и представници општина Апатин, Кула и Оџаци.

Владика Арсеније је извршио чин малог освећења војне капеле посвећене Светоме великомученику Димитрију, освештао је славско кољиво и пререзао славски колач који је принео мајор Небојша Мијаиловић, овогодишњи домаћин славе.

Захваливши Његовом Преосвештенству Епископу бачком Г. Г. Иринеју – са чијим благословом је освештао ову светињу, Владика Арсеније је подсетио на жртву и страдање светитеља Димитрија.

"Његове мошти су целебне и чудотворне. Налазе се у Солуну, у великој базилици која је посвећена светоме Димитрију. Верници долазе из читавога света да се поклоне и да замоле светога Димитрија да он буде њихов заступник пред Богом" навео је Епископ нишки.

Извор: Епархија бачка

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



{oziogallery 2076}