IMG 701b8ebc4b9d63e8ec4dcfd25ab88df0 V

Хор ученика Православне Московске Гимназије је тренутно у посети граду Нишу. Младе хористе је у Саборном храму Силаска Светога Духа на Апостоле дочекао старешина храма протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић са протиницом Јованом Микић, диригентом Дечијег Црквеног хора Бранко.

Наши гости су посетили Нишку тврђаву и упознали се са дугом и бурном историјом нашег града. На платоу испред зграде Кабинета градоначелника наше госте је дочекао и пожелео им добродошлицу, заменик градоначелника града Ниша, господин Милош Банђур, који се гостима обратио на течном руском и у својој беседи их подсетио на братске односе наша два народа и нашу заједничку историју.

Малишани из Русије су још обишли и Споменик ослободиоцима Ниша у центру града и храм Светог цара Константина и царице Јелене у парку Светог Саве. Верни пратилац и водич нашим младим гостима у нашем граду је био ђакон Дејан Јовановић, вероучитељ ОШ "Бубањски хероји" у Нишу.

Након исцрпног обиласка града, наши млади гости су отишли у Богословију Светих Кирила и Методија, где их је срдачно дочекао ректор богословије протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић.

У понедељак 17. септембра 2019. годнине, у просторијама нишке Богословије, ђаке из Русије је поздравио Преосвећени Епископ нишки Г. Г. Арсеније.

Аутор текста: чтец Саша Благојевић
{oziogallery 2043}