20190127 124342 178 17 28 98 304
Светосавска академија 2019. у Нишу одржана је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија у Великој сали Дома војске, у вечерњим сатима 26. јануара 2019. године, под покровитељством Града Ниша, у организацији Црквене општине Ниш и Нишке црквене певачке дружине „Бранко”, а у сарадњи са Командом Копнене војске Републике Србије.

Академија је свечано отворена химном Србије у извођењу Нишке црквене певачке дружине „Бранко” и Нишког оркестра Војске Србије, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа нишког, високих представника градских власти и локалне самоуправе, високих представника војске, многобројног свештенства и грађана Ниша и околине. 

У свом поздравном обраћању, Преосвећени Епископ Арсеније истакао је да  одговорност према нашем светом родитељу треба увек и свагда да нас опомиње да на  родитељску и светитељску љубав његову детињом љубављу одговарамо и да се не одричемо пута којим нас је повео Свети Сава, да се не одричемо вредности које нам је дао Свети Сава, а та вредност је Христос, једина увек нова вредност, која никад не стари, која је вечна и бесмртна.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



Галерија




{oziogallery 1865}