СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ И АКАДЕМСКЕ ГОДИНЕ У САБОРНОМ ХРАМУ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ У НИШУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ И АКАДЕМСКЕ ГОДИНЕ У САБОРНОМ ХРАМУ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ У НИШУ

DSC06627У недељу 2. октобра 2011. Преосвећени Епископ царског града Ниша Господин др Јован, служио је свету Службу Божију и молебан за почетак нове школске и академске године.
Преосвештеном Епископу саслуживали су свештеници и ђакони града Ниша, а појали су чланови малог и великог хора „Бранко“ који су после свете Литургије кренули на поклоњење светом граду Јерусалиму.
Велики број младог света, ученика нишких средњих и основних школа, као и студената нишког Универзитета, на челу са својим професорима и наставницима испунили су велики нишки Саборни Храм. По свршетку Божанствене Литургије, Епископ Јован призвао је благослов Божији, силу и дејство Светог и Животворног Духа, молећи се да се сви просвете и науче познању Истине Христове.
Владика је бираним Еванђељским речима поздравио свето сабрање, првенствено обраћајући се душама младих Боготражитеља, говорећи им да смо сви деца Божија, а он наш једини Отац и Учитељ, једини истински пријатељ.

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »


Сви који су присуствовали Светој Служби, прилазећи на благослов свом Архипастиру добили су на дар молитвеник и крст, док је представницима нишких школа уручен комплет књига „Богословље и педагогика Св. Јована Златоустог“ иначе докторска дисертација нашег владике.
Након Свете Литургије у светосавском дому припремљена је богата трпеза љубави, коју су још више својим присуством обогатили присутни професори, директори и декани нишких училишта, сви износећи пред свога Господа исте молитвене жеље, да нам Господ сачува младе нараштаје На Путу своје Правде и Истине.