СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ВЛАСОТИНЦУ

DSC06348СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ВЛАСОТИНЦУ

У недељни дан Господњи 25. септембра ове године,  Преосвештени Епископ нишки Господин др Јован служио је свету Литургију у Храму Свете Тројице у Власотинцу.

Долазак Епископа у ове живописне и благословене крајеве  испунио је радошћу срца верног народа који се у великом броју сабрао на свету Евхаристију, приносећи у заједници са својим Архијерејем и свештеницима Бескрвну Жртву и молитве Небеском Оцу за спасење васцеле творевеине Божије .

DSC06374Пастироначалник нишке Епископије Господин Јован, по читању светог Еванђеља тумачећи прочитану перикопу, изразио је благодарност Спаситељу нашем Господу Исусу Христу на дару заједништва и искрене љубави живе црквене заједнице у Власотинцу, молећи се Господу да са небеса погледа и посети верни народ који као виноград засади Његова десница.

Након свете Литургије и трпезе љубави коју је свештенство светодуховског Храма у Власотинцу приредило, Преосвећени Владика Јован обишао је неколико Храмова са територије архијерејског  намесништва власотиначког (Брод, Црна Трава...).
Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »