Рођење Пресвете Богородице - Лесковац

DSC06200-1Рођење Пресвете Богородице - Лесковац

На празник Рођења Пресвете Богородице, храмовну славу лесковачке цркве Оџаклије, Свету Архијерејску Литургију служио је Преосвећени Епископ нишки Господин Др Јован са свим свештенолсужитељима града Лесковца. Простор који је вековима освештан молитвама, јер је храм саграђен на месту где се у давнини налазила ранохришћанска богомоља, и ове године окупио је велики број верних који су се са радошћу сурели са својим Архипастиром.

DSC06257-1По завршеној Литургији обављен је опход око храма. Владика Јован узнео је Господу молитве за мир, добро и напредак града Лесковца и његових житеља, а потом је пререзао славски колач. Уследила је надахнута беседа у којој је Епшископ поучио све присутне истакавши лик Пресвете Богородице као пример истинске смерности и правог мајчинства подесетивши притом на значај породице и врлинског живота у њој. Свештенство и верне Владика је позвао да се моле једни за друге и да на тај начин победе оно несавршено у себи, а као један од најтежих грехова савременог човека истакао је оговарање. На крају су верни који су прилазили на благослов били покропљени освећеном водом и даровани Молитвеником од стране Епископа. Уследила је трпеза љубави где је Епископа поздравио старешина храма Протојереј-ставрофор Светислав Јовић. Владика је одговорио на здравицу узневши хвалу Господу за духовну радост коју је доживео.
Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »