28062012VidovdanУочи самог празника Видовдана, Преосвештени Епископ нишки Господин др Јован служио је празнично бденије у Саборном храму у Нишу, молећи  Господа и светога кнеза Лазара и све косовске и српске мученика за молитвену заштиту и помоћ Српском народу.




Свету Литургију и парастос свима који положише своје животе на бранику вере и отаџбине, Првосвештеник Епископије нишке Господин Јован служио је у светоархангелском храму у Конџељу, прекрасној белој Цркви која краси целу јуначку Топлицу.
У току свете Литургије руком Епископа Јована у свештенођаконски чин рукоположен је господин Немања Симић.
28062012Vidovdan1Беседа нашег Архипастира, била је у духу празника, у сеђању на прошлост, на величанствени избор поглавара српске земље Лазара да своју крунисану главу положи зарад небеског вечног Царства, и у слову поуке својој пастви, да се увек знамо определити за вечно и непропадљиво.
По свршетку светог Евхаристијско сабрања, прослава великог празник Видовдана настављена је у порти храма свенродним сабрањем, пригодним беседама које сећају на давну славну прошлост и обавезу да се не огрешимо о косовски завет у садашњости и будуђности у традиционалној организацији удружења Топличана.

Беседа Епископа нишког Јована



Видовданску свечаност улепшали су својим учешћем и Оркестар Војске Србије у Нишу, фолкорни ансамбал Саборног храма, као и црквено певачка дружина "Бранко" из Ниша. По свршетку званичног дела, свечаност је настављена пријемом и коктелом у просторијама светосавског здања.