У петак 26.фебруара 2016.године, у просторијама Епархијског двора, под председништвом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског Г. Теодосија заменика Епископа нишког, одржана је редовна седница Епархијског управног одбора Епархије нишке.
         Седница је започета призивом благодати Божије на све присутне чланове а у наставку се разговарало како о духовном тако и о материјално финансијском пословању Епархије.
      На седници је изложен извештај о раду ЕУО-а за 2015 годину. Поред оствареног позитивног финансијског резултата констатовано је да је Епархијски Управни Одбор успео да регулише заостала дуговања свештеника по основу доприноса за пензијско и инвалидско осигурање.
       Усвојен је завршни рачун за 2015. годину и предлог буџета за 2016. годину.Изложен је извештај о прегледу завршних рачуна Црквених општина и манастира за 2015. годину.
       Усвојен је извештај о раду централног магацина Епархије. Магацин је показао позитиван финансијски резултат а у 2016 се очекује даље унапређење пословања истог.

Sednica1        У суботу 27. фебруара 2016.године, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Г.Теодосије уз саслужење свештенства нишког Саборног храма служио је божанствену Литургију у параклису посвећеном Светом Симеону мироточивом.
       На светој Литургији Епископ је са свештенством призвао благодат Светога Духа на све чланове Епархијског савета чије заседање је настављено по светој Служби у згради Епархије.

Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Г.Теодосије



      Седница је започела попуњавањем упражњених места Епархијског савета новим члановима а у наставку се приступило усвајању извештаја о раду Епархијског Управног Одбора, завршног рачуна за 2015. годину, прегледу буџетских обавеза и осталим питањима која су у надлежности Епархијског савета.