У среду, 5. јуна 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније и председник Општине Медвеђа господин Драган Кулић потписали су још један уговор о изградњи кућа за потребите вишедетне породице са територије ове општине. Потписивању уговора присуствовао је и координатор Верског добротворног старатељства Епархије нишке "Добри Самарјанин", протонамесник Синиша Никитовић.

Планирано је да до краја ове године буду усељене још две породице, а Епископ Арсеније и председник Кулић обишли су и парцеле које је општина обезбедила за изградњу нових кућа.  

Преосвећени Владика Арсеније и руководство Општине Медвеђа договорили су и заједничку обнову храма у Медвеђи, као и изградњу новог звоника у порти храма, за који су набављена нова звона, која су донација породице Рајовић из Пећи.

Његово Преосвештенство је посетио и просторије Црвеног Крста у Медвеђи, коме ће у току наредних дана Верско добротворно старатељство Епархије нишке "Добри Самарјанин" донирати помоћ у виду једне тоне намирница за рад Народне кухиње у Медвеђи, која дневно припрема оброке за три стотине социјално угрожених грађана.