У недељу, 7. маја 2023. године, након Свете Архијерејске Литургије у храму Вазнесења Господњег у Медвеђи, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније извршио је чин освећења темеља кућа које се у Медвеђи граде за социјално угрожене породице.

Велика акција изградње кућа покренута је на иницијативу Епархије нишке и њеног Верског добротворног старатељства "Добри Самарјанин", а у сарадњи са Општином Медвеђа и уз помоћ хуманих људи и организација из Србије и света.

По окончању чина освећења темеља, Преосвећени Владика и председник Општине Медвеђа Драган Кулић исказали су своје задовољство по питању напретка овог подухвата и одзива бројних људи који су изразили жељу да учествују у овом хуманом делу. За ову годину планирана је изградња пет кућа, у које ће се и уселити пет породица, превасходно вишедетних. Такође, изражена је и нада да се током наредних година изгради још више домова, како би што више породица добило пристојан кров над главом.

Потом су посећене породице Миленковић и Нешковић, које су по одлуци комисије, састављене од представника Епархије нишке, Општине Медвеђа и Центра за социјални рад, одређене за усељење у прва два дома, чија комплетизација је планирана за јун ове године. Изградња прва два дома, у које ће се уселити ове две децом богате породице, биће реализована средствима које су за ову прилику обезбедиле хуманитарне организације "Срби за Србе" и "Наши Срби" (Our Serbs) из Чикага.