ПУТОКАЗИ I корица за штампуКњига "Путокази I" представља прави новитет у издавачкој делатности Дивљанског манастира и приватне издавачке радње "Књига Знамење". Реч је о разиграном, сликовитом, распеваном издању које подсећа на некада веома популарне предратне и поратне православне часописе. Прва књига у, надамо се, бројној и дуговечној едицији изаткана је надахнутим поукама, дирљивим истинитим причама, молитвеним песмама, путописима, приповеткама, фотографијама и разним занимљивостима из православног отачника и књижевности које је приређивач брижно сакупљао у претходних двадесетак година. "Путокази" су богато илустровани и штампани у А5 формату на 96 страница. Објављени су са благословом владике Теодосија, админитратора епархије нишке, као заједничко издање Дивљанског манастира и издавачке куће "Књига Знамење" из Пирота. Одговорни уредник је протосинђел Серафим Живковић а приређивач Жељко Перовић.


1 copyИз штампе је изашао Православни подсетик за 2018. годину. Четрнаесто издање ове благородне едиције красе свакодневне поуке српских просветитеља и учитеља: митрополита Михаила, светог владике Николаја, преподобног Симеона Дајбабског, преподобног Јустина Ћелијског, патријарха Павла и старца Тадеја. Као и до сада, подсетник садржи православни календаријум, правило поста и икону за сваки дан у години. У додатку, на самом крају, налази се акатист Сладачјачем Господу Исусу Христу. Ова књижица излази са благословом владике Теодосија, админитратора епархије нишке. Приређивачи су протосинђел Серафим Живковић и Жељко Перовић из Пирота.


Старац Тадеј књига 3 корица кривеТрећа књижица едиције "Љубав све побеђује" обједињује поуке старца Тадеја које нису обухваћене у претходним издањима. Ова књига је настала пажљивим читањем и преслушањем свих доступних штампаних и аудио издања и са њоме је заокружена пастирска реч витовничког старца. "Љубав све побеђује III" излази са благословом владике Теодосија као заједничко издање Дивљанског манастира и издавачке куће "Књига Знамење" из Пирота. Одговорни уредник је протосинђел Серафим Живковић а приређивач Жељко Перовић.