26112017BBS1
Библијска школа из Лесковца организовала је у Лесковцу, а потом и у Власотинцу, потресно сведочанство чланице Библијске школе, младе Лесковчанке Иване Алексић, која је оболела од тумора костију, али је уз Божију помоћ кроз читање Библије, практиковање вере, молитве, лековитог биља и жеље за животом оздравила.
Уводничари, јереј Мирослав Јовановић и радиолог Иван Милошевић, у својим обраћањима нагласили су да је човек постао роб новца, каријере и материјалних добара. Као такав све је усамљенији, нехуманији и несрећнији. Отуђује се од природе, одљуди, од Бога, од себе. Потресна животна прича Иване Алексић била је најбољи доказ њихових навода.
Ова девојка, рођена 1986. године, бавила се спортом, плесом, била је запошљена, пуна ведрине и планова. Можда и зато, није обраћала пажњу на умор, упалу мишића, повремене болове у рукама. А, уствари, били су то први симптоми злоћудног тумора костију. Одласке лекарима и узимање боловања није тумачила другачије него као последице премора, вишка активности... све док јој, потпуно неочекивано, при подизању невеликог терета није пукла кост надлактице.
Дијагноза је била обесхрабрујућа - тумор костију. Ни одласци на хемотерапије, ни боравци у Кнез селу, ни операције, нису успели да јој поврате здравље колико, како је сама Ивана рекла, природни оптимизам и жеља за животом. С тим у вези и молитва, читање акатиста Нектарију Егинском (заштитнику болесних), чија јој је икона непрестано била пред очима, чак и када није знала о ком се свецу ради. Уз то и лековито биље истална брига лесковачког травара Синише, да јој чајевима и мелемима окрепи тело и ојача дух и оснажи жељу у борби за живот.
Данас је Ивана потпуно излечена и увек спремна да исприча своју причу, са намером да скрене пажњу другима да се врате природи и вери. Њено излагање бројна публика у власотиначкој библиотеци наградила је дуготрајним аплаузом, а у каснијем разговору многи су се интересовали за детаље и начине њеног лечења.

26112017BBS2