DSC 0000000033

У суботу, 3. септембра 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у храму Васкрсења Христовог у Хиландарском метоху.

Преосвећеном Епископу саслуживали су професори Богословије Светих Кирила и Методија: протојереј Бобан Стојковић, протојереј Дејан Крстић, јереј Стефан Цинцаревић, као и протођакон Ђорђе Филиповић и протођакон Дејан Николић. За певницом су појали ученици ове образовне установе.

На крају Литургије, Преосвећени Владика је прочитао молитву призива Светога Духа на ученике, како би уз Божију помоћ, марљиви рад, труд и залагање достигли најбоље резултате. Након тога, Његово Преосвештенство је освећеном водом покропио професоре, ученике и сабране верне.

После Свете Евхаристије, Преосвећени Владика се, као вршилац дужности ректора Богословије, у учионици првог разреда упознао са новопридошлим ученицима, пожелевши им добродошлицу, уз жељу да им наредни период од пет година, колико ће у овој заједници провести, протекне у правом духовном и телесном узрастању, како би једнога дана постали пастири који ће служити на понос целе Цркве. Руком Његовог Преосвештенства су потом ученицима као дар подељени примерци Светог Писма Новог Завета.

{oziogallery 2791}