Промоција трећег броја часописа „Богољубље“

70815727 2994325357305538 6732003229481041920 n

У организацији Српске православне црквене општине Лесковац и Народне библиотеке „Радоје Домановић“ у Лесковцу, 24. септембра у 19. сати организована је промоција трећег броја часописа „Богољубље“ у просторијама библиотеке.

Овај број часописа посвећен је теми осам векова српске Аутокефалије, па је то био повод да представљање часописа буде и прилика за предавање на ову тему, чиме се Народна библиотека у Лесковцу придружила црквеној општини у прослави великог јубилеја Српске Православне Цркве.

На промоцији су говорили протејереј Марко Адамовић, намесник први лесковачки и члан редакционог одбора, јереј Мирослав Јовановић главни и одговорни уредник часописа и господин Милош Павловић историчар и члан редакције часописа.

Вече су улепшали дечији црквени хор „Бранко“, који је промоцију отворио појањем „Химне светом Сави“ и државне химне „Боже правде“, и песник Зоран Јовановић – Јајински, који је говорио стихове из своје најновије збирке духовних песама.

Захваљујемо се директорици Народне библиотеке госпођи Весни Илић и свим упосленицима што су учествовали у промоцији часописа наше црквене општине и обележавању великог јубилеја наше Помесне Цркве.

Милош павловић, вероучитељ

ozio_gallery_nano

Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala