У 18. недељу по Духовима, на празник светих мученика Евамлија и Евамплије, Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски г. Теодосије, администратор Епархије нишке, налачствовао је Евхаристијским сабрањем у храму светог великомученика и победоносца Георгија у Белом Потоку.

Епископу је саслуживао велики број свештенства лесковачког и јабланичког намесништва.
BeliPotokПре почетка свете Литургије учињено је велико освећење храма, а у току свете Службе свету тајну крштења примила је нова чланица Цркве Божије, Софија.
Данашње Евхаристијско сабрање, милозвучним појањем, увеличали су ученици Богословије светих Кирила и Методија из Призрена.
Након отпуста све сабране пригодном беседом поздравио је епископ Теодсије који је, тумачећи божанско Писмо, истакао важност данашњега дана и освећења овога светога храма за ово место и цео крај, а слушкињи Божијој Софији и њеним родитељима пожелео духовно узрастање и напредовање у Цркви Христовој.
Одлуком Светог Архијерејског Синода, а на предлог епископа Теодосија, орденом светог краља Милутина, одликован је, дугогодишњи председник Црквеног одбора и ктитор овога светога храма г. Младен Стојановић.

Његово Преосвештенство Епископ рашко - призренски Г.Г. Теодосије - администратор Епархије нишке