Дечја превентивна стоматологија Дома здравља у Нишу, уз подршку и сарадњу Призренске богословије Светог Кирила и Методија у Нишу, прославила је своју Крсну славу – Светог свештеномученика Антипу Пергамског, кога Православни Исток слави као Светитеља заштитника свих који пате од зубних болести. 

Свети Антипа се помиње у књизи Откровења као "Антипа вјерни сведок мој (2, 13), који би убијен код вас, гдје живи сотона", тј. у граду Пергаму. Ранохришћански писац Тертулијан помиње Светог Антипу као зубара. Страдао је од разјарених незнабожаца, властима потказан од стране лекара, поклоника бога Ескулапа, тако што је спаљен у усијаном бронзаном волу, славећи Бога с благодарношћу. И молио се Антипа за паству своју и за сав свет све док није преминуо 92. године после Христа. У православним молитвословима се налази молитва овоме Свештеномученику за оне који пате од болесних зуба.  

Славски колач је освештао ректор Призренске богословије прота Милутин Тимотијевић у храму Васкрсења Христовог Хиландарског метоха у Нишу. У свечаној сали Богословије је приређен и пригодан програм поводом Славе, у коме су учешће, поред ученика Богословије, узели и ученици Музичке и Уметничке у Нишу, као и деца предшколског узраста. Окупљене је, у име Епископа нишког ГГ Јована, поздравио прота Милутин, ректор Богословије.

Овогодишњи домаћин Славе била је dr sci dent Миљана Петровић Пуношевац.