02112017Hor1

У четвртак 2. новембра у Саборном храму у Нишу одржан је концерт Црквено певачке дружине “Бранко“ којим је обележен ретки јубилеј – 130 година непрекидног деловања. Поздрављајући присутне на почетку концерта, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније је рекао да је историја овог града, Епархије нишке као и обнове Србије прожета песмом хора Бранко.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније



Прва песма коју је дечији хор отпевао била је „Све си премудро створио Боже“ чији аутор је члан хора и има само 16 година. Потом су извођене композиције Динева, Чајковског, Мокрањца, Свиридова...

Музиколог и члан Српске Академије Наука и Уметности г-ђа Даница Петровић је, говорећи о хору Бранко, истакла да је ово велики јубилеј и по трајању и по значају.

Г-ђа. Даница Петровић



Његова Светост Патријарх Српски Г.Г. Иринеј је посебно емотивно говорио о хору Бранко нагласивши да је њихова песма најбоља реч и најбоља проповед о њиховом делу.

Његова Светост Патријарх Српски Г.Г. Иринеј





Свети Архијерејски Синод одликовао је Црквено певачку дружину Бранко орденом Светог Саве Првог реда, а знамење је синоћ уручено господину Бојану Илићу, подпредседнику Управног одбора друштва Бранко.

02112017Hor2

Диригент и уметнички руководилац хора, г-ђа Сара Цинцаревић је представила чланове хора који више од 20 година певају. Бурним аплаузом поздрављена је нарочито госпођа Љиљана Павловић, чланица Хора већ 53 године.

Управни одбор Црквено певачке дружине Бранко прогласио је почасним председником друштва Патријарха српског господина Иринеја.

Концерту су присуствовали генерал - потпуковник Милосав Симовић командант Копнене војске Србије са сарадницима, председник Скупштине града Ниша Раде Рајковић, бројни представници културног и јавног живота Србије и Ниша, представници хорова из целе Републике као и огроман број грађана Ниша.

Гости Хора Бранко на синоћењем, јубиларном концерту су били: Дечији хор Бранко, као и солисти:Снежана Савичић Секулић, сопран, примадона Београдске опере; ђакон Александар Секулић, тенор; Маријана Радосављевић, сопран и Даница Гостовић Ћирић, алт.

Извор Радио Глас



{oziogallery 1558}