Пар дана пред празник Васкрсења Христовог у наш храм је стигла вест да у епархију нишку долази благодатни Свети Огањ са гроба Христовог. Нешто пре поноћи на Велику Суботу архијересјки намесник протонамесник Ђорђе Мирковић је у наш храм донео Свети Огањ који је дочекан у Нишу у храму Цара Константина и Царице Јелене. Целокупно свештенство алексиначког намесништва је одавде понело пламен у остале парохијске цркве.
Сама чињеница да смо овај Васкрс чекали са нечим што долази са места где је Христос био физички присутан разбудила је веру у нама. И то није ствар са неког места Христовог живота које се успутно спомиње у Јеванђељу, него светиња коју смо добили баш са самог места Васкрсења.
Васкршње јутрење је почело у 5 часова. Свештенство и верни народ су извршили литију око храма са свећама упаљеним Светим Огњем.
Литургија је почела у 7 часова.
vaskrsAleksinacНа крају је прочитана Васкршња посланица Његове Светости Патријарха Иринеја. После литургије свештеници су благословили васкршња јаја и поделили их. Богомољачки покрет је организовао гозбу љубави на којој су били позвани сви.