25.06.2016. у суботу по Духовима Свету Литургију је служило свештенство лебанске и бошњачке Цркве на челу са арх.нам. протонамесником Далибором Стефановићем.
LebaneLitija     Након литургије се литијом прошло централним градским улицама, кроз пешачку зону, поред две средње школе и поред једне основне, поред дома здравља и вртића, уз зграду општине Лебане, до основног суда у Лебану и назад до Цркве.
     У порти Цркве је одржан богат културно уметнички програм на којем су учествовала деца из вртића, певачко друштво ,,Мика‘‘ из Лебана и културно уметничко друштво ,,Јабланичко коло‘‘ из Лебана.
     На крају су се освежењем и пригодним послужењем окрепила и дечица и стотинак људи испред Цркве у порти, а у канцеларији Ц.О. Лебане су угошћени највећи градски функционери: Председник СО Лебане, Директор туристичке организације Лебане, директор дирекције за изградњу општине Лебане, директор дома културе Лебане, директор ЈКП, начелница општинске управе Лебане, директор ОШ ,,Вук Караџић‘‘ у Лебану...
     Требало је великог труда ово све организовати, јер су задње литије и свечана поворка кроз град одржане пре више од 70 година!
     Ове године је било нас пуно: педесетак деце у народним ношњама, педесетак деце из вртића, наставници, професори, директори, функционери, Председник привредне коморе Србије за јабланички и пчињски регион… Све скупа преко 200 људи + дечица.
     Организација је урађена уз помоћ туристичке организације Лебане са којима смо имали изузетну сарадњу.
     Све је било величанствено, а поготову зато што нам је ово први пут да организујемо.
     Нисмо очекивали овакав одзив, а надамо се да ће све ово до године бити још боље и лепше.