Sveti Nikola

На дан када молитвено славимо Пренос моштију Светог Оца Николаја Мириклијског, братство храма Светог Николаја Мирликијског у Нишу, прославило је храмовну славу Светом архијерејском Литургијом, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније.

Владику нишког је већ у порти цркве дочекао бројни верни народ, а Евхаристојско Сабрање испунило је је цркву Светог Николе верницима, који су радост данашњег празника славили и умножавали преданим учешћем у Светој Служби, чијој су благољепији допринели одговарајући и појећи заједно са појцима и хором храма Светог Николе.

Преосвећеном Владики Арсенију саслуживали су протојереј-ставрофор Златан Папић, протојереј Зоран Филиповић, старешина храма Светог Оца Николаја, протојереј Предраг Радосављевић, старешина храма Светог цара Константина и царице Јелене у Нишу, протојереј Бранко Тапушковић из Подгорице, протојереј Александар Ђорђев, протојереј Владан Стојановић, старешина храма Успења Пресвете Богородице у Доњој Врежини, протонамесник Димитрије Петровић, ђакон Ђорђе Филиповић и ђакон Никола Милић.

Након читања Светог Јеванђеља беседио је Преосвећени Владика који је рекао да данас прослављамо Пренос Светих моштију Светог Оца Николаја, Архиепископа мирликијског, који је себе уподобио Господу и који је својим животом прославио Христа.

Светим Даровима причестио се велики број сабраних на Светој Литургији.

Након заамвоне молитве освећени су славски дарови и преломљен је славски колач.

Аутор текста: Радио Глас
{oziogallery 1961}